torstai 13. elokuuta 2009

Musiikin valintaa

On todella todella vaikeaa yrittää valita musiikkeja häihin, että ne olisivat meille mieluisia kappaleita, ja niin, ettei vieraat juokse karkuun syystä tai toisesta.

Meille ei tosiaan tule bändiä, joten musiikkipuoli hoidetaan cd:iltä, joka vaikeuttaa asioita tietyllä tapaa.
Aiomme polttaa ainakin viisi erilaista cd:tä, joiden lisäksi tuhlaamme vielä kaksi levyä siihen, että toiselle tulee pelkästään "häämarssi" ja toiselle pelkästään häätanssi. Ne kaksi kappaletta haluamme omille levyilleen, ettei sieltä vahingossakaan ala soimaan mitään muuta heti "häämarssin" loputtua. Meillä on tosiaan viisi levyä tarkoitus tehdä, jotka ovat taustamusiikki, ruokailumusiikki, kahvimusiikki, tanssimusiikki ja illan bilemusiikki.

Musiikkimakumme on todella laaja. Vaikka tummajaiskummajaisia olemmekin, emme silti ole mitään "hevihirviöitä". Minä kuuntelen kyllä metallia, en mitään heviä kuitenkaan ja Anttiin ei oikein uppoa mikään metalli. Antti on enemmän punkin kannalla, joka taas ei minuun iske niin kovaa. Vaikka molemmat ovatkin vähän tälläisiä varjon puolella kulkijoita, on meillä silti yhteinen "intohimo" joka on kyllä erittäinkin aurinkoinen; PMMP. :D Olisitko uskonut?
No, sepä juuri ehkä kertoo jotain musiikkimaun laajuudesta. Ja "pimpin" lisäksi meillä on monia muitakin kummallisuuksia, sekä yhteisiä, että molemmilla omat omituisuutensa. Minä esimerkiksi rakastan tanssimista ja baarissa tutut radiorenkutukset ovat kovassa suosiossa, vaikken niitä kuuna päivänä kotona kuuntelisikaan!

Biisejä olemme kirjanneet ylös vinot pinot, mutta se, että ne saisi kategorioitua oikeisiin lokeroihinsa tuottaakin sitten hieman harmaita hiuksia. (Onneksi käyttämäni hiusväri peittää harmaat!)
Sen verran olen saanut ajatusta eteenpäin, että taustamusiikiksi menee kaikki mikä ei muualle sovellu, eli kaikki liian "rankka" ja menevä, joka ei ole kuitenkaan tanssittavaa.
Ruokailun ajaksi tulee todennäköisesti ainoastaan Michael Nymanin levy, Piano leffan soundtracki. Oli muuten ensimmäinen yhteinen elokuvamme, (ellei Maa aikojen alussa 1 lasketa :D ) joten tunnearvoa levyltä löytyy myös.
Kahvin ajaksi tulee hitaita kappaleita. Kaikki ei ole mitään liirumlaarum rakkauslauluja, mutta tavalla tai toisella meille tärkeitä biisejä.
Tanssimisesta en tiedä, että harjoittaako sitä kukaan meidän kummankaan suvussa valssien ynnämuiden muodossa, mutta tähän voisi tulla sellaisia tanssittavia kappaleita, jotka eivät kuitenkaan mihinkään pyllyn vatkaukseen sovi.
Ja bilelevylle tulisi sitten juuri nämä pyllyn vatkaus kappaleet. :D

Ei ole helppoa tämä ei. Toisaalta luulisi, että laajalla musiikkimaulla olisi helppo keksiä häihin soitettavaa, mutta minusta tuntuu taas juuri päinvastaiselta. Vieraatkin varmaan kummastelevat lopputulosta, joka pomppii genrestä toiseen. Mutta silloinhan häämme ovatkin juuri meidän näköisemme (kuuloisemme) niin kuin pitääkin! :)

Se täytyy vielä sanoa, (ihan omaa egoaan pönkittääkseen tietysti) että poltamme omat sekoituksemme levyille, mutta musiikit löytyvät kyllä aivan aitoina levyhyllystämme! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!